Bosch în lume

Grupul Bosch dintr-o privire

Ce facem

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii și servicii. Acesta are aproximativ 395,000 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2020). Compania a generat vânzări de 71,5 miliarde de euro în 2020. Operațiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluții de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum și Tehnologie pentru construcţii şi energie. Lider în IoT, Bosch oferă soluţii inovatoare pentru case inteligente, Industrie 4.0 și mobilitate conectată. Bosch urmărește viziunea unei mobilități sustenabile și sigure. Compania îşi foloseşte expertiza în tehnologia de senzori, software şi servicii, precum şi propriul cloud IoT, pentru a oferi clienţilor soluţii conectate integrate dintr-o singură sursă. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovaţii pentru o viaţă conectată, prin intermediul produselor și soluțiilor care ori conțin inteligență artificială (IA), ori au fost dezvoltate sau fabricate cu ajutorul ei. Bosch îmbunătățește calitatea vieții la nivel mondial prin produse și servicii inovatoare care generează entuziasm. Pe scurt, Bosch creează „Tehnică pentru o viață”.

Bosch dintr-o privire

Profit, angajaţi, locaţii - cifre cheie şi mărci pe scurt

Venituri din vânzări, asociaţi, sedii - figuri cheie şi mărci dintr-o privire.

Publicaţii

Descărcaţi cele mai recente publicaţii ale Grupului Bosch (în format PDF).

Coperta Bosch Today

Bosch Today

Tot ceea ce aveţi nevoie să ştiţi despre Bosch, într-un format clar şi concis.

Coperta raportului anual Bosch pentru 2020

Raportul anual 2020

Profilul companiei şi raportul anual pentru 2020

Sectoarele noastre de afaceri

Automobilul de expoziţie Bosch

Soluţii de mobilitate

Soluţii de mobilitate

Acest sector operează în următoarele domenii principale: sisteme de injecție și sisteme de propulsie pentru vehicule cu motoare cu combustie internă, diverse soluţii pentru sistemele de propulsie electrice, sisteme de direcţie, sisteme de siguranţă şi asistenţă la condus, tehnologie pentru infotisment prietenos cu utilizatorul, precum şi comunicare vehicul-vehicul şi vehicul-infrastructură, concepte de service auto şi tehnologii şi servicii pentru piaţa pieselor de schimb auto. Sectorul combină experienţa Grupului în trei domenii de mobilitate (automatizare, electrificare şi conectivitate) şi oferă clienţilor soluţii integrate de mobilitate care permit maşinilor să interacţioneze cu alte mijloace de transport precum biciclete, trenuri şi autobuze. În plus, Bosch este responsabil de inovațiile majore în domeniul auto, precum managementul electronic al motorului, sistemul anti-derapaj ESP® şi tehnologia diesel common-rail. În domeniul tehnologiei senzorilor, Grupul a dezvoltat, de asemenea, cea mai mică cameră video stereo din lume pentru aplicații auto.

Automobilul de expoziţie Bosch
Controlul proceselor din industria 4.0 pe un ecran

Tehnologie industrială

Tehnologie industrială

Sectorul include divizia Drive and Control Technology, specializată în tehnologia sistemelor de acţionare şi control şi unul din furnizorii de top în domeniu. Gama de produse include soluţii personalizate de acţionare, control şi dozare pentru automatizarea fabricilor, construcţia şi ingineria instalaţiilor, echipamente mobile şi vehicule comerciale. În plus, Drive and Control Technology oferă o gamă largă de servicii, gestionează proiecte internaţionale la scară largă şi dezvoltă permanent soluţii pentru producţia conectată (Industria 4.0). Divizia Tehnologie de ambalare este unul dintre cei mai importanţi furnizorii mondiali de soluţii de ambalare pentru industria farmaceutică, alimentară şi industria dulciurilor, precum şi pentru anumite segmente ale industriei băuturilor.

Controlul proceselor din industria 4.0 pe un ecran
Percutorul rotativ produs de Bosch

Bunuri de larg consum

Bunuri de larg consum

Acest sector include Divizia scule electrice, unul dintre principalii furnizorii globali de scule electrice şi accesorii, instrumente de măsură şi scule electrice de grădină. Centrul inovaţiei îl reprezintă sculele cu acumulator şi, din ce în ce mai mult, sculele prevăzute cu acces la internet. Sectorul Bunuri de larg consum cuprinde, de asemenea, BSH Hausgeräte GmbH. Fiind unul dintre cei mai importanți producători de electrocasnice din lume, acesta oferă o gamă largă de aparate moderne şi eficiente din punct de vedere economic şi, tot mai mult, aparate care se pot conecta la internet. Gama de produse include plite, cuptoare, maşini de spălat vase, maşini de spălat, frigidere şi congelatoare, dar şi aparate mici precum aspiratoare sau maşini de cafea.

Percutorul rotativ produs de Bosch
Bosch Smart Home control

Tehnologie pentru construcţii şi energie

Tehnologie pentru construcţii şi energie

Divizia Sisteme de securitate dezvoltă produse şi soluţii pentru supraveghere video şi control acces, alarme de efracţie şi incendiu şi sisteme audio şi de conferinţe. Gama de produse include, de asemenea, servicii de monitorizare la distanţă. Divizia Sisteme de securitate include şi noul departament International Integrator Business, care oferă clienţilor comerciali tehnologie şi servicii inteligente, în domeniul energiei şi construcţiilor. Noua divizie Bosch Global Service Solutions are ca scop dezvoltarea afacerii care se desfăşura anterior în cadrul Sistemelor de securitate pentru a include şi servicii de afaceri externe. În cadrul Bosch, divizia oferă şi servicii externalizate. Divizia Bosch Termotehnică oferă echipamente de încălzire şi soluţii de încălzire a apei, eficiente din punct de vedere energetic şi din ce în ce mai conectate la internet. Noua filială Robert Bosch Smart Home GmbH oferă produse şi servicii pentru case inteligente.

Bosch Smart Home control

Structura şi organizarea acţionariatului

Începând cu 1964, principalul acţionar al Grupului Bosch este fundaţia caritabilă Robert Bosch Stiftung GmbH. Aceasta continuă iniţiativele caritabile şi sociale ale fondatorului companiei într-o formă contemporană. Este o fundaţie care îşi îndeplineşte obiectivele prin programe şi instituţii proprii, dar şi prin susţinerea unor proiecte şi iniţiative propuse de către terţi, care abordează teme de interes la nivelul societăţii.

Acţionari şi drept de vot pentru Robert Bosch GmbH
Contactaţi-ne

Contactaţi-ne

Aşteptăm cu interes solicitările dumneavoastră.
Telefon

Trimiteţi-ne un mesaj

Discută cu noi!

Ai întrebări sau recomandări? Contactează-ne! Suntem disponibili între orele 9:00 - 18:00, în zilele lucrătoare.