Salt la conținutul principal
Bosch în România
Bosch în lume

Grupul Bosch dintr-o privire

Grupul Bosch în lume

Ce facem

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii și servicii. Acesta are aproximativ 395,000 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2020). Compania a generat vânzări de 71,5 miliarde de euro în 2020. Operațiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluții de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum și Tehnologie pentru construcţii şi energie. Lider în IoT, Bosch oferă soluţii inovatoare pentru case inteligente, Industrie 4.0 și mobilitate conectată. Bosch urmărește viziunea unei mobilități sustenabile și sigure. Compania îşi foloseşte expertiza în tehnologia de senzori, software şi servicii, precum şi propriul cloud IoT, pentru a oferi clienţilor soluţii conectate integrate dintr-o singură sursă. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovaţii pentru o viaţă conectată, prin intermediul produselor și soluțiilor care ori conțin inteligență artificială (IA), ori au fost dezvoltate sau fabricate cu ajutorul ei. Bosch îmbunătățește calitatea vieții la nivel mondial prin produse și servicii inovatoare care generează entuziasm. Pe scurt, Bosch creează „Tehnică pentru o viață”.

Bosch dintr-o privire

Profit, angajaţi, locaţii - cifre cheie şi mărci pe scurt

Venituri din vânzări, asociaţi, sedii - figuri cheie şi mărci dintr-o privire.

Publicaţii

Descărcaţi cele mai recente publicaţii ale Grupului Bosch (în format PDF).

Coperta Bosch Today

Bosch Today

Tot ceea ce aveţi nevoie să ştiţi despre Bosch, într-un format clar şi concis.

Coperta raportului anual Bosch pentru 2020

Raportul anual 2020

Profilul companiei şi raportul anual pentru 2020

Sectoarele noastre de afaceri

Sectorul de activitate Soluții de Mobilitate al grupului Bosch. Aici puteți vedea garajul muzeului Mercedes Benz din Stuttgart. Acesta este primul loc din lume în care s-a implementat parcarea automatizată cu valet de la Bosch: serviciul de parcare fără șofer.

Soluţii de mobilitate

Soluţii de mobilitate

Sectorul de activitate Soluţii de mobilitate, este cel mai mare sector de afaceri al Grupului Bosch, generând 59 de procente din vânzările totale. Bosch este unul dintre cei mai importanți furnizori din industria automotive urmând viziunea cu privire la o mobilitate sustenabilă, sigură și care stârnește entuziasm. În calitate de furnizor de echipamente originale pentru autovehicule, Grupul Bosch este implicat în multe și diverse domenii de activitate. Din punct de vedere organizațional, acestea sunt acoperite de diviziile Soluții pentru sisteme de propulsie, Sisteme de control al șasiului, Acționări electrice, Automotive Electronics și Automotive Steering. În plus, la începutul anului 2021 a fost înființată divizia inter-departamentală Soluții informatice. Pe lângă segmentul de echipamente originale, celelalte divizii ale sale sunt Automotive Aftermarket, furnizorul de servicii Soluții de mobilitate conectată și Sisteme eBike Bosch. Alte activități implică autovehiculele cu două roți, autovehiculele comerciale, precum și cele pentru teren accidentat și servicii de inginerie. Ca răspuns la schimbările structurale profunde din sectorul auto, Bosch adoptă mai presus de orice o poziție neutră tehnologic față de dezvoltarea sistemelor de propulsie, inclusiv a carburanților sintetici din surse regenerabile. Numai în 2020, compania a făcut investiții inițiale de aproximativ 500 de milioane de euro în electromobilitate, inclusiv pentru celulele de combustie. De asemenea, Bosch își îmbunătățește constant sistemele de asistență pentru șofer pentru nivelurile de automatizare 1 și 2 lucrând la sistemele de asistență mâini libere pentru autostradă și la dezvoltarea conducerii automatizate la nivelurile SAE 3 și 4. Cu divizia inter-departamentală Soluții informatice, Bosch răspunde cerințelor în schimbare venite din cadrul unei piețe cu un ritm rapid de creștere, pentru sistemele electronice din sectorul auto care depind de software.

Sectorul de activitate Soluții de Mobilitate al grupului Bosch. Aici puteți vedea garajul muzeului Mercedes Benz din Stuttgart. Acesta este primul loc din lume în care s-a implementat parcarea automatizată cu valet de la Bosch: serviciul de parcare fără șofer.
Sectorul de activitate Tehnologie industrială al grupului Bosch. Așa arată fabrica viitorului: Bosch Rexroth asigură o conectivitate continuă în fabrici.

Tehnologie industrială

Tehnologie industrială

În anul fiscal 2020, sectorul de activitate Tehnologie industrială a generat 7 procente din vânzările totale ale Grupului Bosch. Sectorul include divizia Tehnologie de acţionare şi control, specializată în tehnologie de acţionare şi control pentru mişcarea eficientă, puternică şi sigură în utilaje şi sisteme de orice tip şi dimensiune. Divizia combină experiența globală pe segmentele de piață ale aplicațiilor mobile, construcției și ingineriei instalațiilor și automatizării fabricilor. Oferind componente inteligente, soluţii personalizate pentru sisteme şi servicii, divizia Tehnologie de acţionare şi control creează condiţiile necesare pentru aplicaţii complet conectate. Compania oferă clienţilor săi hidraulică, acţionare şi control electric, transmisii mecanice, tehnica mişcării liniare şi tehnologie de asamblare, inclusiv software şi interfeţe pentru internetul lucrurilor. Furnizorul

intern pentru cea mai mare parte de sisteme de asamblare al companiei Bosch, Robert Bosch Manufacturing Solutions GmbH, dezvoltă planuri flexibile și scalabile pentru sisteme de asamblare, soluții personalizate în domeniul testării și proceselor tehnologice, precum și servicii conexe. Divizia Industrie conectată Bosch, care dezvoltă soluţii de software şi desfăşoară proiecte pentru Industria 4.0 dedicate clienţilor interni şi externi, face parte de asemenea din sectorul Tehnologie industrială.

Sectorul de activitate Tehnologie industrială al grupului Bosch. Așa arată fabrica viitorului: Bosch Rexroth asigură o conectivitate continuă în fabrici.
Sectorul de activitate Bunuri de larg consum al grupului Bosch. Aici puteți vedea cum se utilizează un disc de curățare Bosch Professional X-LOCK.

Bunuri de larg consum

Bunuri de larg consum

Sectorul de activitate Bunuri de larg consum a contribuit cu aproximativ 26 de procente la totalul vânzărilor din 2020 al Grupului Bosch. Divizia Scule electrice este un furnizor de unelte electrice, accesorii pentru acestea şi tehnologii de măsurare. Gama sa largă de produse se adresează atât utilizatorilor profesioniști din comerț și industrie, cât și pieței produselor pentru bricolaj. Unul dintre punctele centrale pe care se concentrează divizia îl reprezintă sculele electrice de înaltă performanţă cu acumulator şi, din ce în ce mai mult, uneltele şi serviciile conectate prin internet. Principalii piloni ai strategiei diviziei Scule electrice sunt inovarea, digitalizarea continuă, mărcile puternice şi extinderea pe pieţele în curs de dezvoltare. Experiența utilizatorului - accentul pus pe nevoile consumatorului în dezvoltarea produselor și serviciilor - este un factor decisiv de succes al acestor eforturi. Sectorul Bunuri de larg consum include, de asemenea, BSH Hausgeräte GmbH, care oferă o gamă largă de electrocasnice moderne, eficiente energetic şi conectate din ce în ce mai mult. Portofoliul său de produse variază de la maşini de spălat rufe şi uscătoare, până la frigidere şi congelatoare, cuptoare şi plite, maşini de spălat vase, dar şi aparate electrocasnice mici, precum aspiratoare, cafetiere şi roboţi de bucătărie. Strategia BSH Hausgeräte se concentrează pe inovații pentru produse, pe servicii activate de conectivitate și pe extinderea modelelor digitale de afaceri. Prin intermediul aplicației Home Connect, BSH Hausgeräte oferă un ecosistem cu o platformă digitală pentru mărci multiple de produse electrocasnice, în cadrul căreia colaborează cu mulți parteneri. Aceasta își propune să utilizeze posibilitățile oferite de digitalizare pentru a extinde și mai mult contactul direct cu clienții.

Sectorul de activitate Bunuri de larg consum al grupului Bosch. Aici puteți vedea cum se utilizează un disc de curățare Bosch Professional X-LOCK.
Sectorul de activitate Tehnologie pentru construcţii şi energie al grupului Bosch. Aici puteți vedea Bosch spexor - dispozitivul mobil de alarmă.

Tehnologie pentru construcţii şi energie

Tehnologie pentru construcţii şi energie

În 2020, sectorul Tehnologie pentru construcţii şi energie a generat 8 procente din totalul de vânzări ale Grupului Bosch. Divizia sa, Tehnologii pentru clădiri cuprinde două domenii de activitate: soluţii globale de securitate şi comunicaţii, precum şi afacerea regională care oferă soluţii integrate. Cea din urmă oferă soluţii şi servicii pentru securitatea clădirilor, eficienţă energetică şi automatizarea clădirilor în anumite ţări. Ambele domenii se concentrează pe aplicaţii comerciale și proiecte de infrastructură. Portofoliul de produse include supraveghere video, soluţii de detecţie efracţie, sisteme de detecţie incendiu şi sisteme cu alarmă vocală, precum şi sisteme de control al accesului sau sisteme audio profesionale de conferinţă. Divizia Termotehnică oferă clienţilor din toată lumea soluţii pentru aer condiţionat, soluții de încălzire a apei menajere şi gestionarea descentralizată a energiei. Aceasta furnizează sisteme de încălzire şi de aer condiţionat, plus gestionarea energiei pentru clădiri rezidenţiale, încălzitoare de apă, precum şi sisteme de încălzire şi aer condiţionat pentru aplicaţii comerciale şi industriale. De asemenea, electrificarea și sursele de energie regenerabilă devin din ce în ce mai importante datorită cerințelor mai stricte cu privire la reducerea emisiilor de CO2. În acest domeniu, divizia se concentrează pe inovație, pe lângă îmbunătățirea eficienței produselor existente și îmbunătățirea capacității de conectivitate a dispozitivelor. Bosch Global Service Solutions se ocupă de externalizare pentru procese de afaceri şi servicii, în principal pentru clienţii din industria auto, servicii financiare şi logistică, dar şi

în domeniul IT şi comunicaţii. Robert Bosch Smart Home GmbH oferă produse cu acces la internet, controlate prin aplicații, pentru case inteligente.

Sectorul de activitate Tehnologie pentru construcţii şi energie al grupului Bosch. Aici puteți vedea Bosch spexor - dispozitivul mobil de alarmă.

Structura şi organizarea acţionariatului

Începând cu 1964, principalul acţionar al Grupului Bosch este fundaţia caritabilă Robert Bosch Stiftung GmbH. Aceasta continuă iniţiativele caritabile şi sociale ale fondatorului companiei într-o formă contemporană. Este o fundaţie care îşi îndeplineşte obiectivele prin programe şi instituţii proprii, dar şi prin susţinerea unor proiecte şi iniţiative propuse de către terţi, care abordează teme de interes la nivelul societăţii.

Acţionari şi drept de vot pentru Robert Bosch GmbH

Contactaţi-ne

Aşteptăm cu interes solicitările dumneavoastră.

Trimiteţi-ne un mesaj

Discută cu noi!

Ai întrebări sau recomandări? Contactează-ne! Suntem disponibili între orele 9:00 - 18:00, în zilele lucrătoare.