Salt la conținutul principal
Bosch în România
Bosch în lume

Grupul Bosch dintr-o privire

Grupul Bosch în lume

Ce facem

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii și servicii. Acesta are aproximativ 395,000 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2020). Compania a generat vânzări de 71,5 miliarde de euro în 2020. Operațiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluții de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum și Tehnologie pentru construcţii şi energie. Lider în IoT, Bosch oferă soluţii inovatoare pentru case inteligente, Industrie 4.0 și mobilitate conectată. Bosch urmărește viziunea unei mobilități sustenabile și sigure. Compania îşi foloseşte expertiza în tehnologia de senzori, software şi servicii, precum şi propriul cloud IoT, pentru a oferi clienţilor soluţii conectate integrate dintr-o singură sursă. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovaţii pentru o viaţă conectată, prin intermediul produselor și soluțiilor care ori conțin inteligență artificială (IA), ori au fost dezvoltate sau fabricate cu ajutorul ei. Bosch îmbunătățește calitatea vieții la nivel mondial prin produse și servicii inovatoare care generează entuziasm. Pe scurt, Bosch creează „Tehnică pentru o viață”.

Bosch dintr-o privire

Profit, angajaţi, locaţii - cifre cheie şi mărci pe scurt
(cifre la 31 decembrie 2023 | valori rotunjite)

429.400

angajați la nivel global

91,6

miliarde de euro vânzări

90.100

de cercetători şi ingineri la nivel global

468

de filiale şi companii regionale în aproximativ 60 de ţări

4,8

miliarde euro EBIT din operațiuni

7,3

billion euros expenditure on research and development

Publicaţii

Descărcaţi cele mai recente publicaţii ale Grupului Bosch (în format PDF).

Coperta Bosch Today

Bosch Today

Tot ceea ce aveţi nevoie să ştiţi despre Bosch, într-un format clar şi concis.

Coperta raportului anual Bosch pentru 2023

Raportul anual 2023

Profilul companiei şi raportul anual pentru 2023

Sectoarele noastre de afaceri

Structura şi organizarea acţionariatului

Structura specială a acționariatului Robert Bosch GmbH asigură independența antreprenorială a grupului Bosch. Ea oferă companiei posibilitatea de a planifica pe termen lung și de a face investiții semnificative în avans, pentru viitorul său. 94 de procente din capitalul social al Robert Bosch GmbH sunt deținute de Robert Bosch Stiftung GmbH, o fundație caritabilă. Celelalte acțiuni sunt deținute de o societate a familiei Bosch și de Robert Bosch GmbH. Drepturile de vot majoritare revin trustului industrial Robert Bosch Industrietreuhand KG, care exercită și funcțiile de proprietate antreprenorială.

  • Asociații companiei Robert Bosch GmbH. Distribuirea părților sociale: 1% Robert Bosch GmbH, 5% ERBO II GmbH/familia Bosch, 94 % Robert Bosch Stiftung GmbH
  • Asociații companiei Robert Bosch GmbH. Distribuirea drepturilor de vot: 7% familia Bosch, 93% Robert Bosch Industrietreuhand KG

Fundaţia Robert Bosch

Clădirea de birouri a Robert Bosch Stiftung și fosta locuință a lui Robert Bosch din Stuttgart

Încă din momentul înființării sale, în anul 1964, Robert Bosch Stiftung GmbH a continuat eforturile fondatorului cu privire la bunăstarea publică, înlesnind calea către soluții viabile pentru provocările sociale. Sprijinul oferit poate fi sub formă de proiecte proprii, de parteneriate și de subvenții pentru inițiative ale terților. Fundația își finanțează activitatea din dividendele pe care le primește ca acționar în cadrul Robert Bosch GmbH.

Contactaţi-ne

Aşteptăm cu interes solicitările dumneavoastră.

Trimiteţi-ne un mesaj

Discută cu noi!

Ai întrebări sau recomandări? Contactează-ne! Suntem disponibili între orele 9:00 - 18:00, în zilele lucrătoare.