Salt la conținutul principal
Bosch în România
#JMP

Junior Managers Program: accelerator către rolul de leader

jmp

Echipe variate, proiecte complexe, expunere la modele de leadership diverse, auto-depășire: câteva dintre ingredientele programului care pregătește lideri în Bosch. Vorbim despre o călătorie, despre cum arată aceasta și ce te așteaptă la capătul ei.

button

Te afli la capătul multor ani de studiu în domeniul pe care l-ai ales ca fiind cel mai potrivit pentru viitorul tău.

Ai căutat experiențe cât mai variate în câmpul muncii și proiecte interesante în afara țării și toate acestea sunt un bagaj important acum când te afli la intersecția mai multor drumuri.

În ce direcție te îndrepți într-o piață a muncii cu atât de multe oportunități?

O opțiune valoroasă o reprezintă Junior Managers Program.

Rămâi alături de noi în rândurile ce urmează pentru a afla cum îți poți construi o carieră de leader într-un ritm rapid și cu o expunere constantă la teme noi, dar și să cunoști provocările a câtorva dintre cei 24 de participanți în program.
mihai

Îmi doream cu adevărat să învăț de la cei mai buni” este gândul cu care Mihai, JMP - profil comercial, a intrat în program.

Programul oferă o viziune de ansamblu asupra business-ului într-o perioadă scurtă de timp și cu o abordare foarte practică. În JMP vorbim de o succesiune de stații a câte 4 până la 6 luni, în arii diferite ale fabricilor, combinând expunerea la funcțiuni comerciale (de tipul Logistică de producție, Financiar, HR) cu cele tehnice (Calitate, Producție, Inginerie). Stația externă de până la 6 luni de activitate zilnică într-una dintre locațiile Bosch din afara țării concentrează o experiență extrem de valoroasă atât din perspectiva temelor tehnice în care ești implicat, cât și interacțiunea directă cu cultura de business, dar și socială pe care o oferă.

Prin ce se diferențiază acest program?

vlad

Vlad, JMP - profil tehnic se îndreaptă către finalizarea programului:

“Pe măsură ce mă apropii de jumătatea celui de-al doilea an din programul JMP, marea poză începe să prindă contur. Am ieșit în mod continuu din zona mea de confort, deoarece am fost provocat cu fiecare schimbare de la un departament la altul. Cred că beneficiul exclusiv oferit de JMP îl reprezintă șansa de a lucra în multe zone din fabrică, unde am căpătat o gamă largă de cunoștințe tehnice. Pe de altă parte, lucrul alături de managerii de succes și cu multă experientă în Bosch mi-a oferit o oportunitate unică de dezvoltare profesională, de formare a unei rețele profesionale care altfel ar fi durat mult mai mult pană la realizare.”

Amprenta pe care o lasă în cariera de mai târziu.

andrada

„Cu puține cunoștințe despre industria auto și electronică dar plină de ambiție și auto-motivație, am început programul JMP în fabrica Bosch din Cluj. S-a dovedit a fi cea mai bună decizie pe care am luat-o pană acum.

Pe parcursul celor 2 ani de JMP, am avut stația externă în Japonia timp de 6 luni, unde am acumulat experientă în managementul calitătii, vanzări și marketing.

Experiența m-a făcut să realizez că aceasta este calea pe care doresc să o urmez. Așadar, în decembrie 2017, m-am alăturat Departamentului de Calitate, iar astăzi mă bucur de provocările, responsabilitătile și privilegiile pe care le am ca Group Leader pentru echipa responsabilă de calitate la fabrica Bosch din Cluj.”, Andrada, absolvent JMP

Coordonarea programului
ramona

Ramona Bădescu

coordonatorul proiectului JMP

Bagajul educațional reprezintă o bază esențială a profesionistului de mai târziu. În program intră tineri cu rezultate academice excepționale. Ne uităm cu atenție la experiențele acumulate în afara orarului academic unde nu de puține ori vorbim de experiență reală de muncă. Potențialul însă este ceea ce face diferența pe termen lung. În potențial ne uităm la o sumă de trăsături precum curiozitate, autenticitate, empatie, comunicare dar și abilități analitice. Selecția este de asemenea un proces în care ne luăm timp să dialogăm cu acești tineri printr-o varietate de metode: interviu, testare online, Assessment Center, întâlnire cu top management.

Echilibru și amprenta personală

echilibru

Modul în care este structurat acest program permite interacțiuni cu colegi de pe toate continentele și mai ales permite cunoașterea și practicarea vieții de zi cu zi în locații unde Bosch este prezent.

În stația externă, timp de până la 6 luni petrecute integral în țara respectivă, ai parte de experiențe culturale, lingvistice, de divertisment, unele din cele mai inedite. Practicarea sportului preferat în Japonia, experimentarea bucătăriei mexicane, clima interesantă din US sau pur și simplu călătoriile prin orașe pitorești din Europa aduc plusul de valoare necesar unui viitor profesionist.

În imaginea alăturată, Andrada participă la un maraton montan în Japonia, iar în raze se poate vedea Muntele Fiji.

Oportunități JMP în România

În fiecare an, recrutăm o generație nouă de Junior Managers.

În prezent, avem disponible roluri în aria comercială și tehnică, în cadrul fabricii Bosch din Cluj și a celei din Blaj. Intră pe JMP pentru a înțelege profilul și începe călătoria ta în Bosch.