Salt la conținutul principal
Bosch în România
Let’s #inspire each other

Oana Iakab – un lider care apreciază unicitatea membrilor echipei sale

Leadership @ Bosch Cluj Plant

Oana Iakab

Oana este unul dintre liderii fabricii Bosch Cluj a cărei călătorie a pornit odată cu începuturile fabricii. Cu o experiență de 6 ani în zona de leadership și o mentalitate axată pe calitate, Oana, o fire care depune pasiune în tot ceea ce face și o persoană plină de pozitivism, s-a alăturat echipei Bosch în anul 2013, fiind în prezent liderul echipei de calitate.

„Acum 16 ani, după ce m-am căsătorit, am ajuns la concluzia că ritmul în care se desfășura viața mea profesională era mult prea alert pentru ceea ce îmi doream. La vremea aceea, lucram în zona de retail, unde am contribuit la deschiderea a 18 hipermarket-uri. Ulterior, m-am decis să fac o schimbare și m-am angajat într-o fabrică de producție a telefoanelor mobile, unde răspundeam de tot ce însemna zona de producție, iar 6 ani mai târziu, în 2013, am început o nouă călătorie - la Bosch. Trebuie să recunosc că lucrurile nu au fost tocmai cum mă așteptam să fie, fabrica fiind la început. Cu toate acestea, consider că asta a fost un avantaj, pentru că am avut oportunitatea de a crea proceduri și instrucțiuni de lucru de la 0, adaptate la modului nostru de lucru.”

Pe parcursul celor 10 ani în cadrul companiei, Oana a jonglat cu mai multe poziții – de la team leader în zona de producție, la maistru, iar în prezent group leader al echipei de calitate. În perioada aceasta a apreciat oportunitățile și provocările profesionale pe care le-a avut: a lansat proiecte noi, a pornit linii de producție complexe, a contribuit la livrarea unităților electronice de control la timp și a îndeplinit cerințele clienților cu succes alături de echipa fabricii.

„Este minunat să știi că a 7-a mașină care se produce în lume are incorporat un senzor de baterie produs în fabrica Bosch Cluj.”

Oana Iakab

La întrebarea „Ce te motivează?” răspunsul Oanei a fost unul cât se poate de simplu. Provocările zilnice, identificarea cauzei problemelor, rezolvarea acestora pentru a evita reapariția lor, faptul că nicio zi nu este la fel, dar și că în fiecare zi te intersectezi cu majoritatea departamentelor din fabrică – sunt elementele cheie ale unui job dinamic în perspectiva Oanei, elemente care, de altfel, o mențin activă. Din poziția de lider, satisfacția și motivația ei provin din momentele în care colegii simt că pot să îi solicite suportul pentru a-și dezvolta abilitățile și a evolua din punct de vedere profesional, dar și personal. Totodată, consideră că provocarea majoră a acestei poziții este să știi cum să abordezi diferite tipologii de persoane și să te adaptezi în mod constant.

Oana Iakab

Oana coordonează și se mândrește cu o echipa formată din 7 persoane talentate și tinere, care o mențin plină de viață și activă. La rândul ei, îi susține și îi motivează să meargă mai departe indiferent de context. „Sunt situații în care doar faptul că simt că le ești alături, o vorbă bună sau un sfat din suflet îi motivează. Astfel, important pentru mine este să le fiu aproape, în special când întâmpină dificultăți și apreciez sentimentul de reciprocitate.” spune Oana cu zâmbetul pe buze. Unicitatea fiecărui membru face ca echipa Oanei să fie una extrem de unită și să funcționeze minunat, rezultatele vorbind de la sine – „anul acesta nu am avut nicio reclamație de la clienți”.

„Ne ascultăm unul pe altul, și împreună reușim. Avem o relație bazată pe încredere, ceea ce ne face o echipă puternică. Zi de zi, împreuna, reușim să creștem mentalitatea axată pe calitate, respectând principile impuse la nivelul fabricii. Ne asigurăm că tot ceea ce pleacă de pe liniile de producție respectă toate standardele de calitate Bosch, precum și cerințele clienților noștri.” ne povestește Oana cu pasiune și mândrie. Oanei îi place să mențină legătura cu echipa ei chiar și în afara job-ului, astfel împreună creează diferite contexte pentru a se întâlni pe cât de des posibil.

Departamentul din care face Oana parte este, în momentul de față, în căutare de noi colegi! Dacă vrei să te alături unei echipe entuziaste a fabricii Bosch Cluj, te invităm să vezi oportunitățile deschise, accesând link-ul: