Salt la conținutul principal
Bosch în România
Let’s #inspire each other

Raluca Marin – un lider care a crezut în puterea mentoratului pentru a-și atinge obiectivul

Leadership @ Bosch Service Solutions Timișoara

Raluca Marin

Călătoria Ralucăi la Bosch a început în 2021, când a preluat rolul de manager în departamentul financiar-contabil. Având peste 9 ani de experiență profesională în domeniul economic, ea a abordat acestă provocare cu entuziasm.

Raluca a absolvit Facultatea de Științe Juridice și Administrative a Universității "Dimitrie Cantemir" din București și se află în ultimul an la Facultatea de Finanţe-Bănci, Contabilitate şi Administrarea Afacerilor a Universității "Titu Maiorescu".

Cu cinci ani în urmă, Raluca și-a propus să devină manager înainte de a împlini 30 de ani. În ciuda provocărilor și dificultăților întâmpinate pe parcursul profesional, Raluca a perseverat și a căutat îndrumarea unui mentor extern pentru a-și atinge obiectivul. Această misiune a devenit o adevărată provocare pentru Raluca la început, dar imediat ce a început să lucreze la acest obiectiv, a crezut că a avea un vis este primul pas necesar pentru orice persoană pentru a reuși. Cu toate acestea, drumul ales de ea nu a fost ușor. A început să cerceteze ce trebuie făcut pentru a deveni un lider și a descoperit că: „nu există un model concret în acest sens, ci doar foarte multe informații despre ce calități trebuie să aibe un lider”.

După trei ani, Raluca a început să-și contureze viitorul și a decis că este pregătită să facă următorul pas în cariera sa și a aplicat la Bosch. Își amintește și acum ziua interviului: „Sunt foarte recunoscătoare Deliei, liderul echipei, pentru că mi-a dat oportunitatea să pun în practică ceea ce am învățat. A fost plăcut surprinsă de obiectivul meu ambițios și de modul în care m-am pregătit pentru un rol de lider în viitor. Parcursul meu profesional nu ar fi fost la fel fără ea”.

Deși Raluca ar fi trebuit inițial să aibă un interval de șase luni pentru a învăța de la colegii ei și liderul echipei sale, planurile s-au schimbat atunci când unul dintre colegii ei a părăsit compania, chiar după o lună de când ea s-a alăturat Bosch. Raluca a primit o nouă responsabilitate – să preia conducerea a 23 de oameni, și este recunoscătoare pentru susținerea și mentoratul oferit de Delia, unul dintre liderii echipei de Accounts Payable.

"Cred că eșecul este o piatra de hotar pentru succes și încurajez pe toată lumea să își urmeze visele."

Ury Orsolya

În divizia Global Business Services, denumită pe scurt - GS, sunt angajați peste 10.000 de colegi, care deservesc peste 300 de entități juridice Bosch. Modelul de business este centrat pe cele 7 procese end to end: Source to Contract (incluzând servicii de achiziții), Procure to Pay, Source to Deliver, Bill to Cash, Book to Report, Hire to Retire (incluzând servicii de resurse umane). Raluca face parte din departamentul financiar-contabil, din divizia Global Business Services, iar departamentul său se ocupă de activitățile de contabilitate a furnizorilor pentru entitatea Robert Bosch din Cehia și Slovacia.

Ury Orsolya

Când Raluca a preluat rolul de manager, a început prin a analiza echipa sa și prin a organiza mai multe ședinte individuale cu aceștia. Cu toate acestea, și-a dat seama curând că teoria și practica sunt două lucruri destul de diferite. A decis să organizeze o ședință de echipă pentru a discuta deschis obiectivele și aspirațiile fiecăruia, și au agreat să lucreze împreună pentru a deveni din ce în ce mai buni. Raluca a creat o matrice de competențe pentru a măsura abilitățile (hard și soft) ale membrilor echipei sale, a atribuit responsabilități,a identificat backup-uri pentru fiecare dintre aceștia și a redefinit responsabilitățile seniorului, acesta focusaându-se pe analiză, proiecte de automatizare, standardizare și armonizare, oferind totodată suport în procesul de retenție a angajaților.

După doi ani de colaborare, Raluca și echipa ei sunt mândri că au reușit să îndeplinească mai multe obiective, printre care îmbunătățirea și automatizarea diferitelor procese, implementarea metodologiei LEAN și facilitarea creșterii verticale și laterale a membrilor echipei. Prin perseverență și devotament, Raluca a progresat și a gestionat cu succes rolul pe care mereu și l-a dorit – de a fi un adevărat lider pentru echipa ei. Ea dorește, de asemenea, să inspire alți tineri să aibă curajul să creadă în ei înșiși și să aspire la ceea ce la prima vedere pare imposibil pentru ei. Succesul Ralucăi este o poveste bazată pe pasiune și muncă asiduă: "Cred că eșecul este o piatra de hotar pentru succes și încurajez pe toată lumea să își urmeze visele".

În timpul liber, Raluca adoră să călătorească și să cunoască diferite culturi.

Bosch caută în prezent noi colegi! Dacă vrei să faci parte dintr-o echipă profesionistă, care lucrează constant la îmbunătățirea relației cu clientul, calitatea serviciilor furnizate și performanțele individuale, atunci te invităm să te alături echipei Ralucăi. Poți fi sigur că Bosch îți va oferi un loc de muncă interesant și variat, cu responsabilități și posibilități multiple pentru dezvoltarerea ta personală și profesională.

Verifică oportunitățile de carieră deschise în departamentul Ralucăi, accesând următorul link: